Posts

Showing posts from September, 2016

Random post : Little things

Image
Produktif ahad. Bangun pagi pergi laundry, kemas bilik, do assignments..etc. Plan asal nak ke Taman Layang-Layang, sekali jam. Lupa pulak hari ahad plus masa tu peak hour orang nak balik. Tapi  dapatlah lalu dekat Taman Layang-layang, nampaklah layang-layang bertebangan gitew. Aku pergi dengan Dina je. Lain semua ada hal. Anyway, I’ll always love the small things the most. Jalan-jalan naik kereta, listen to random songs.And i love saying random things in the middle of conversation. like, tiba-tiba borak pasal plat kereta orang, tentang kehidupan, tentang betul ke setiap keputusan yang kita buat dalam kehidupan ni. Somehow, we all want to be understood, to be cared for, to feel love. Tapi kita selalu lupa, benda2 small things ni lah yang banyak membantu dalam sesebuah hubungan (either with ur family, friends or partner) K lah dah mengantuk. Nama pun random jadi sesuka hati aku je nak end post dengan ayat sampai tak sampai. haha. 
Good Night!

Life Updates : Minggu ketiga di UIA

Image
Walaupun dah minggu ketiga di UIA, aku masih dalam dilema dengan keputusan yang aku buat. Moga Tuhan tunjukkan jalan disebalik kekusutan yang melanda hidup. 




Hari pertama di UIA,
Macam biasa aku menangis sama macam hari pertama degree 2 tahun lalu.haha Tapi kali ni lagi sendu. Aiman dah janji kononnya nak teman register subject manually, hampeh dia yang masuk hospital :'( (Get well soon Aiman!) Jadi aku mengharungi onak ranjau prereg seorang diri sambil meroyan dekat group whatsapp TTL betapa banyak kalinya aku sesat dalam kuliyyah sendiri. Semester kali ni katanya tukar dean baru jadi sistem prereg pun dia tukar. Dah tahu student hs seramai-ramai umat, admin tetap berfikiran seperti otak di kepala lutut. Sabar jelah aku!
Hari ketiga baru aku settle prereg. Plus, kena beratur panjang gila. Dari kuliyyah hs, ke kuliyyah irk ulang alik cari lecturer. Sampai ke harini aku tak dapat jumpa academic advisor punyalah ramai hari-hari orang nak jumpa.



Botol yang ketiga haha. 


Minggu kedua …

Kekwa Ke Port Dickson : Lexis Hibiscus & Muzium Tentera Darat

Image
Helloooooooooooooooo people!
Sesak napas hamba tatlkala masuk semula ke UIA after almost 2 years tangguh disebabkan treatment and so on. Next post, im gonna share with you guys tentang selok belok ranjau cabaran kehidupan di UIA haha. Jadi, sebelum itu  izinkan saya untuk menghabiskan sisa baki kehidupan sebelum saya tak kenal apa erti blogging.cewah! Ada banyak juga post yang tak habis lagi taip. Busy reschedule my life plan. Sama ada nak teruskan impian jadi psychologist atau minat nak jadi DJ suria fm. Padahal dua2 dari cabang yang berbeza haha. Tak kisahlah,i just go with the flow, shall we? :)
Minggu2 lepas ayah bawa kami sekeluarga bercuti di PD. Memandangkan aku dan adik nak sambung belajar this september (dah masuk dah padahal), jadi sebelum menangis buat assignment 10 pages sambil menyanyi lagu balik kampung sudirman, ayuhlah kita bercuti sakan dulu. 
Ayah booked hotel Lexis hibiscus di Agoda. Lexis ada dua ya dekat Port Dickson. Satu Grand Lexis, satu lagi Lexis Hibiscus. S…