Thursday, 22 September 2016

Kekwa Ke Port Dickson : Lexis Hibiscus & Muzium Tentera Darat


Helloooooooooooooooo people!

Sesak napas hamba tatlkala masuk semula ke UIA after almost 2 years tangguh disebabkan treatment and so on. Next post, im gonna share with you guys tentang selok belok ranjau cabaran kehidupan di UIA haha. Jadi, sebelum itu  izinkan saya untuk menghabiskan sisa baki kehidupan sebelum saya tak kenal apa erti blogging.cewah! Ada banyak juga post yang tak habis lagi taip. Busy reschedule my life plan. Sama ada nak teruskan impian jadi psychologist atau minat nak jadi DJ suria fm. Padahal dua2 dari cabang yang berbeza haha. Tak kisahlah,i just go with the flow, shall we? :)

Minggu2 lepas ayah bawa kami sekeluarga bercuti di PD. Memandangkan aku dan adik nak sambung belajar this september (dah masuk dah padahal), jadi sebelum menangis buat assignment 10 pages sambil menyanyi lagu balik kampung sudirman, ayuhlah kita bercuti sakan dulu. 

Ayah booked hotel Lexis hibiscus di Agoda. Lexis ada dua ya dekat Port Dickson. Satu Grand Lexis, satu lagi Lexis Hibiscus. Sementara tunggu ayah habis solat jumaat, aku, adik dan angah pergi muzium Tentera Darat. Aku dah pernah masuk dah tapi adik dengan angah yang nak sangat masuk so pergilah lagi sekali.hihi

Malas nak cakap banyak untuk post kali ni. Jadi biar gambar berbicara gitew!

MUZIUM TENTERA, PORT DICKSON




Gigih panjat train untuk dapatkan pose ala-ala kajol lelambai dekat shah rukh khan.





Ulat dan kereta bapaku pulang dari kota. 








dengan abang sayang sebelum pergi menuai padi. 







''i will survive'" pose



LEXIS HIBISCUS PORT DICKSON!


Lobby



Lepas check in, nak pergi bilik memang kena naik buggy. bilik lexis hibiscus memang hazabedah jauh sempot ko kalau jalan ulang alik. Buggy ni memang 24 hours. Memang sentiasa ada. Dia punya laju rempit wikang kampung bahagia 1/7 pun kalah. 







Katil dia besar gila satu katil muat tiga orang. Kitaorg satu family tidur sebilik. Bapak tidur dengan ibu and adik baby. Iols tidur dengan kakak2 iols. hihi




Toilet dia lawa gila k. kalau berendam memang sampai esok tak nak keluar. 




first time tak berebut cermin dengan adik beradik. haha Merata-rata cermin. 





cermin ni dekat dalam bilik. Bilik dia atas laut. Jadi dapatlah kau tengok nemo tengah buat apa dekat bawah tu haha







MY FAV PART OF COURSE LAH THE POOL!!!!!!!



Kekwa bebajet retis panas kenot tahan anymoreeee



Kekwa tenggelam dalam lautan cintamu abang sudin!








Muka bahagia masing2 lepas chong wei menang lawan lin dan haritu hihi



Kekwa lagi menikmati air kelapa sambil menangisi kesepian jiwa. ceh drama!




Berenang tengah2 malam takde siapa nak marah. Oh lupa nak bagitahu, paras air kolam sampai paras dada. 



bapak ajak cycling pagi2 semua semangat olimpik kekonon.

 


Okay itu je sekian dari saya!!!!
Bye hihihihihihihihihihihihihihihi

No comments:

Post a Comment

Popular Posts